top of page

2021-ES HÁZI KIÁLLÍTÁS

Végre ismét minden feltétel adott volt ahhoz, hogy visszatérjünk a hagyományokhoz és az idén a Helvet Kft. 30. születés­napja alkalmával Házi Kiállítást rendezzünk.


2021. szeptember 22-én és 23-án egy különleges rendez­vény várta a Pilisvörösvárra látogatókat, amelynek kere­tein belül lehetőség nyílt az innovatív lézertechnológiát alkalmazó lézergravírozó és hegesztőgépek, a legújabb mérőberendezések és a precíziós szerszámok működés közbeni megismerésére. A bemutatott gépek akciós áron voltak meg­vásárolhatók. A rendezvény fényét egy meg­lepetésprogrammal is emeltük: a látogatók ingyenes TESLA élményvezetésen vehettek részt, és egy szerencsés nyertes az egész hétvégére meghosszabbította az élményt a prémium elektromos autó hazavitelével.

A Helvet kínálatában a már megszokott már­kákat láthatták az érdeklődők, természetesen néhány új fejlesztéssel megerősítve.

Nagyobb, gyorsabb, erősebb

Az egyik ilyen újdonság a Sisma SWA 450F fiber lézerhe­gesztő gép volt, amit a kiállítás előtti napon hoztak meg az olasz kollégák. A korábbi Házi Kiállításokon még csak a gép kistestvérét, az SWA300-as berendezést mutattuk be, amiből már közel 20 darabot használnak Magyarországon is javítóhegesztésre. A nagyobb teljesítményű, 450-es modellel nagyobb munkadarabokat lehet megmunkálni, és hozaganyagból is nagyobb mennyiséget lehet felvinni. A termelékenység növelését támogatja ezen­kívül az áttervezett új fiber lézerforrás is, így már az 1 × 1 méteres munkadarabok – akár autóipari karosszériaele­mek, nagy méretű prés- és fröccsszerszámok – megmun­kálása sem jelenthet akadályt. Maga a hegesztési varrat utómegmunkálást igényel, erre szolgál a Joke techno­lógiája, amivel a felületet csiszolhatjuk, polírozhatjuk. Az újjávarázsolt alkatrész vagy szerszám innentől kezdve az újjal egyenértékűnek tekinthető. A gép mozgástartománya Z irányban 500, Y irányban pedig 850 mm. A berendezés konzolja ezenkívül kifordít­ható, valamint felfelé és lefelé billenthető, így bármilyen felület esetében könnyen beállítható a megfelelő fókusz­távolság. A géppel a Házi Kiállítás ideje alatt az ügyfelek próbahegesztéseket is végezhettek.


Ha nincs kockázat, nincs siker

Bár a gépipar még meglehetősen óvatos a saját rendezvényeinek elindí­tásaival, mi úgy gondoltuk, hogy az elsők között kell lenni. Természetesen mindig koc­kázatos, ha valaki úttörő akar lenni, de bíztunk abban, hogy az ügyfélkör hozzánk hasonlóan várja a személyes találkozások visszatértét. A látogató­szám azt tükrözi vissza, hogy helyesen mértük fel a piac igényeit. Idén már nem ter­vezünk több Házi Kiállítással, de kapuink minden érdeklődő előtt nyitva állnak, ha személyesen akarja megtekinteni a kínálatunkat.


A szép számmal megjelen látogatók pozitívan értékelték az új gépmodelleket, bemutatókat, valamint az élményszámba menő programokat.

0 comments

Recent Posts

See All

Kommentarer


bottom of page