Rólunk

 

Bemutatkozás

 

A Helvet Kft. 1991-ben alakult 100%-ban svájci tulajdonú társaságként azzal a céllal, hogy eljuttassa a magyar ipar számára a kiváló minőségű svájci és német forgácsolószerszámokat.

Ezek a következők voltak:

 

- DIXI - keményfém szerszámok
- MANIGLEY - menetfúrók
- RÖNTGEN - szalagfűrészek
- DENITOOL - váltólapkás szerszámok
- VALLORBE - HSS marók, precíziós reszelők

 

A termékpaletta azóta jelentősen változott, az aktuális választékot a termékek menüpont alatt találja meg.

A vállalkozás 2 fő alkalmazotti létszámának szívóssága, a vásárokon való folyamatos részvétel, elvezettek a cég és a forgalmazott márkanevek mind szélesebb megismeréséhez, annak ellenére, hogy a magyar piac ezekben az években soha nem látott mértékű átrendeződésen ment át: növekvő munkanélküliség, fizetőképtelenség, rossz munkaellátottság stb. sújtották a piaci résztvevőket.

1994-ben a társaság 49%-a magyar kézbe került, és lassan megkezdődött az a folyamatos fejlődés, ami a mai napig is tart. Ennek alapját képezte a gazdasági helyzet folyamatos javulása, az irodai létszám bővítése, az ország területi felosztása üzletkötőnként; valamint az alábbi stratégiai döntések meghozatala.

Fontosabb mérföldkövek a cég életében:

1997: Szalagfűrészek helyi végtelenítése, ezáltal a vevők gyors kiszolgálása

1999-2000: Két új hegesztőgép vásárlása, így a kapacitás jelentősen megnőtt, és lehetővé vált bimetál szalagok hegesztése 20-100 mm-es tartományban

2001: Blaser hűtő-kenőanyag divízió létrehozása, ezen anyagok kizárólagos jogú forgalmazása Magyarországon. Ezt a tevékenységet kiegészítve cégünk foglalkozik a Nimatic emulzió kezelő eszközök forgalmazásával is.

2002. január: A cég 100%-ban magyar tulajdonba kerül. - 2002: JOKE polírozás technika kizárólagos képviselete Magyarországon

2003: Cégünk megszerzi az ISO9001 minőség biztosítási tanusítványt.

2005: - Új telephely, amely lehetővé teszi a további növekedést
- DANOBAT fűrészgépek kizárólagos forgalmazása Magyarországon, ezzel megkezdtük a szerszámgép forgalmazás alapjainak lerakását.

2006: Cégünk megszerzi az ISO14001 környezetvédelmi tanusítványt.

2007: Szerszámgépek divízió létrehozása, System 3R befogórendszerek és BREMA huzalszikraforgácsoló huzalok forgalmazása

2009: Fluid managment csoportok létrehozása néhány vevőnknél. Strack normáliák kizárólagos forgalmazója lettünk, mellyel megalapoztuk a Szerszám divízión belül egy polírozás technikai és szerszám normália csoportot.

2010: - Raktárépület bővítése

- Saját márkás (HELVET) termékek forgalmazása, marók; szalagfűrészek; fűrészgépek stb.

- A cél, hogy jó ár / érték arányú termékeket kínáljunk partnereinknek. A termékpaletta bővülése folyamatos, 2018-ban is tart.

2011: A cél a szerszámgép forgalmazás erősítése cégünk forgalmán belül. Ehhez új beszállítókat keresünk, a meglevőkkel fejlesztjük kapcsolatunkat. Az taiwani Equiptop Hitech Corp. gépgyártó termékei mellett megkezdtük a YCM (Yeong Chin Machinery Industries Co. Ltd.) gépeinek a forgalmazását is.

2013: A svájci Lamina cég forgácsoló lapka termékeinek a kizárolagos forgalmazója. Ennek okán bővítettük a Szerszám divíziót egy forgácsolás-technikai alkalmazási mérnökkel.

2017: SAP Business One vállalatirányítási rendszer bevezetése és számos SAP-hoz kapcsolódó fejlesztés pl. Céges Intranet rendszer, Vonalkódos és QR kódos raktárkezelés bevezetése a raktári, ügyviteli és logisztikai folyamatok támogatására

2018 június: a Helvet Kft. 100%-os tulajdonába került a Mould-Form and Plast Szerszámkészítő, Műanyag feldolgozó és Kereskedelmi Kft.

2018 október: Új Helvet webshop indulás

2019 február: A Helvet pilisvörösvári székhelyén a meglévő iroda és raktárépület bővítési és új üzemcsarnok építési terveinek elfogadása, valamint az építkezés indítása.

2019 -től cégünk átállt az IFRS számviteli rendszerre.

 

Célunk, hogy mindjobban részt vegyünk a magyar ipar fejlődésében, kérem hogy legyen ebben partnerünk.

 

     Schmidt Attila
ügyvezető igazgató