top of page

A Föld napja 2024. április 22.



"Van egy módja annak, hogy jobban csináld – találd meg." - Thomas Edison.


Az ötletet John McConnell vetette fel 1969-ben San Franciscóban, egy UNESCO konferencián. A Föld napját először 1970. március 21-én tartották, ami az északi féltekén a tavasz első napja. Az amerikai egyetemi hallgató, Denis Hayes 22-én mozgalmat indított a Föld védelmében, és megalapította az Earth Day Network-ot. A mozgalom jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”.



2030-ig el kell érnünk az üvegházhatást okozó gázok nettó nulla kibocsátását, hogy a globális hőmérsékletet 1,5 °C alatt tartsuk a Párizsi Megállapodás teljesítéséhez.


Itt az alkalom, hogy változtassunk! Itt az ideje, hogy megóvjuk egészségünket, családunkat, megélhetésünket … együtt kell befektetni a bolygónkba .


Mert a zöld jövő, virágzó jövő.


És bár még van idő megoldani az éghajlati válságot, van idő a virágzó és fenntartható jövő választására, valamint a természet helyreállítására és egy egészséges bolygó felépítésére gyermekeink és magunk számára, az idő rövid .

A Föld napja 2022 témája a „Fektess be a bolygónkba”. A 2022-es Föld napjára, együtt, mindenkiért, mindenért, minden nap…


Te mit teszel a környezetvédelem érdekében? Számtalan módon segíthetsz!





Recent Posts

See All
bottom of page